Verzendbeleid

Ons bedrijf werkt samen met grote internationale rederijen zoals FedEx, SF Express, DHL, UPS en EMS, die samenwerken met lokale koeriers, waardoor we rechtstreeks bij u kunnen leveren.
Onze levertijd bedraagt ​​5 tot 14 dagen;  Geef binnen 24 uur na bestelling een trackingnummer op.
Zodra de bestelling is geplaatst, sturen we u een factuur en moeten alle betalingen worden geverifieerd en goedgekeurd voordat ze worden verzonden, wat een paar dagen kan duren.  Om creditcardfraude te voorkomen, kunnen bestellingen die onjuiste factuurgegevens bevatten of bestellingen die aanvullende verificatie vereisen, worden uitgesteld en/of geannuleerd.

Verzendproces


We beginnen uw bestelling onmiddellijk te verwerken, dus we kunnen geen wijzigingen meer aanbrengen (inclusief adreswijzigingen) zodra de bestelling is geplaatst.  Wij verzenden uitsluitend naar het adres dat u bij uw bestelling opgeeft.  Er worden alleen kosten in rekening gebracht voor de verzonden artikelen, plus de toepasselijke verzendkosten en belastingen.
Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de verzending.
Wij verzenden alleen op werkdagen en niet op zaterdag en feestdagen.
Het duurt gemiddeld 1-2 werkdagen om uw bestelling te verwerken.  Bij sommige artikelen kan het langer duren, vooral rond feestdagen (tot 10 dagen), of als uw bestelling populaire artikelen bevat waarvoor er problemen zijn met de beschikbaarheid van de voorraad.  Bestellingen worden verzonden zodra de beschikbaarheid van het artikel is bevestigd.
Voor bestellingen die meerdere artikelen bevatten, kunnen producten afzonderlijk worden verzonden en op verschillende data aankomen vanwege verschillen in de locaties van productiepartners.

Leveringen


Zodra uw bestelling is verzonden, bedraagt ​​de geschatte levertijd tussen 7 en 21 werkdagen, afhankelijk van het land of de regio.  Specifieke leveringsdata worden niet vermeld of gegarandeerd.

Ter informatie bieden wij de volgende geschatte levertijden aan:

Duitsland: 5-14+ dagen
*Let op: Het aantal bovenstaande dagen is een schatting van het aantal werkdagen.  Hoewel wij er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat uw bestelling op tijd arriveert, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor omstandigheden buiten onze controle, zoals noodzakelijke post- of douaneformaliteiten, feestdagen, slecht weer, arbeidsconflicten, protesten, enz. Rechten,
belastingen en andere kosten:
Internationale zendingen kunnen onderworpen zijn aan invoerbelastingen, heffingen en/of inklaringskosten, die worden vastgesteld zodra een zending het land van de ontvanger bereikt.  Deze kosten zijn uitsluitend de verantwoordelijkheid van de ontvanger.  Wij hebben geen controle over deze kosten en kunnen het bedrag ervan niet voorspellen.  Als goederen worden geweigerd en geretourneerd, bent u verantwoordelijk voor alle invoerrechten en verzendkosten voor retourzending.
Douaneregels variëren sterk van land tot land.  Als u vragen heeft, raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke douanekantoor voor meer informatie.
Verloren/gestolen/beschadigde pakketten:
Wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren, gestolen of beschadigde pakketten.  Als uit de tracking blijkt dat het pakket op uw adres is afgeleverd, maar u het pakket nog niet heeft ontvangen, meld dit dan bij het betreffende transportbedrijf en/of dien een claim in.
Let op: We gebruiken tijdstempelinformatie van de trackinglink van de vervoerder en de leveringsbevestiging bij het verifiëren van schade- of retourclaims, en we kunnen uw claim mogelijk niet honoreren als deze niet wordt gerapporteerd.

Disclaimer voor verkeerd adres:


Het is de verantwoordelijkheid van de koper om ervoor te zorgen dat het ingevoerde verzendadres correct is voordat hij een bestelling plaatst.  We beginnen uw bestelling onmiddellijk te verwerken, dus we kunnen geen wijzigingen meer aanbrengen in een bestelling nadat deze is geplaatst.  Indien de bestelling al door onze verzendafdeling is verwerkt, kunnen wij de bestelling niet ophalen om een ​​adreswijziging door te voeren.


Rug


Wij stellen uw opmerkingen, vragen of opmerkingen op prijs.  Stuur gerust een e-mail naar service@vieouty.com om ons te laten weten hoe het met ons gaat.  Wij nemen uw feedback zeer serieus en zijn altijd op zoek naar verbeteringen.